El PP aparca Fernández Díaz en una comissió menor

L'exministre tindrà assistent, secretària i accés a cotxe oficial
Jorge Fernández-Díaz
Jorge Fernández-Díaz

El PP ha aconseguit col·locar el reprovat exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz al capdavant d’una comissió del Congrés dels Diputats a la presidència de la qual es pot accedir sense superar una votació. Per tant, no ha calgut el suport previst per part de Ciutadans i del PSOE.

Finalment, el seu destí no serà la comissió d’Exteriors, sinó la de Peticions, de menor rang, de fet una de les menys rellevants, i proveïda amb només set diputats -n’acostumen a tenir més de 40-. Percebrà, això sí, el mateix complement salarial de 1.432,31 euros, totalitzant un sou d’uns 85.000 euros anuals. Així mateix, disposarà de secretària, d’assistent i de cotxe oficial.

Aquesta comissió s’encarrega d’atendre peticions col·lectives o individuals adreçades a la Cambra, de vegades d’allò més excèntriques, per bé que molts cops es fan ressò dels problemes del dia a dia dels ciutadans. Es va constituir el 9 de setembre i per col·locar-hi Fernández Díaz, destaca Público, s’ha de fer plegar la diputada Pilar Rojo, fins ara presidenta. El PP ha emprat una escletxa del reglament de la Cambra que permet col·locar d’aquesta manera Fernández Díaz sense que hagi de superar una votació.

Segons el mateix diari, la reubicació de l’exresponsable d’Interior és una decisió del president Mariano Rajoy. Fernández Díaz va ser recusat el 25 d’octubre perquè la majoria del Congrés -excepte el PP- considera que va instrumentalitzar l’Estat, particularment el Ministeri de l’Interior, amb finalitats partidistes, basant-se en la seva conversa amb el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, en la qual parlava d’aixecar marros de polítics independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides