Els estudiants tornen al carrer en defensa de l’ensenyament public

Els alumnes universitaris exigeixen a la Generalitat una rebaixa de les taxes
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, 17 de novembre, és el Dia Internacional de l’Estudiant. Aprofitant aquesta data el sector estudiantil han convocat una concentració per reclamar una universitat pública i gratuïta per tothom. La mobilització ha estat convocada per l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP), l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), el Consell de l’Estudiantat de les Universitats Catalanes (CEUCAT) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), entre altres assemblees de facultats.

El moviment estudiantil exigeix una educació pública, gratuïta i comunitària, on el model assembleari estudiantil supleixi el sistema estamental i jeràrquic de la universitat en la presa de decisions. Amb aquesta manifestació, que començarà a les 17 hores a la Plaça Universitat de Barcelona, els estudiants també demanen l’equiparació total dels preus de les taxes del màster amb les del grau.

Els estudiants han demanat al Govern que compleixi la resolució presentada al Parlament pel diputat de Catalunya Sí Que es Pot, Joan Giner, que ja va ser aprovada i que obliga a rebaixar un 30% el preu de les taxes universitàries. L’alumnat vol que la universitat “estigui al servei de les classes populars, i no al servei dels interessos del gran capital europeu“, que “vol fer de l’educació superior un negoci”.

“Exigim al govern de la Generalitat de Catalunya que escolti les demandes de la comunitat universitària, incrementant el finançament de l’educació superior per revertir l’efecte de les polítiques de retallades dels darrers anys. Fa molt de temps que demanem una rebaixa de taxes, i ja estem cansats de què es menystinguin les nostres reivindicacions. Sortirem al carrer tantes vegades com calgui per fer sentir la nostra veu”, han afirmat els portaveus del SEPC.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides