El Congrés desmonta la LOMCE

La proposició de suspensió del calendari s'ha aprovat amb els vots del PSOE, C's i Podem
Congres dels Diputats
Congres dels Diputats

El ple del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimarts la proposició de Llei presentada pel PSOE en què demana la suspensió del calendari d’implantació de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). La proposició de llei s’ha aprovat amb els vots a favor del PSOE, Ciutadans i Podem, i el vot en contra del PP, que ja no té majoria absoluta a la cambra baixa.

Ara, aquesta proposició de Llei, que vol aturar la possibilitat de segregació per sexes en el sistema educatiu públic, fer que l’assignatura de religió deixi de ser avaluable i que el nomenament dels directors es faci altre cop a través dels Consells Escolars, es debatrà a la comissió d’Educació i se sotmetrà de nou al criteri del ple del Congrés dels Diputats.

La proposició de llei també inclou una disposició final que, en el cas que tiri endavant, i d’acord amb els termes en que està redactada, obligarà al govern espanyol a obrir un procés de negociació i diàleg amb les administracions autonòmiques, la comunitat educativa, els interlocutors socials i les forces polítiques, per assolir un consens sobre la millora del sistema educatiu i remetre a les Corts un projecte de llei d’Educació que “suposi la derogació” de la LOMCE.

Manuel Cruz, diputat del PSC, ha qualificat a l’anomenada ‘llei Wert‘ de “profundament ideològica, regressiva, elitista, excloent, recentralitzadora, segregadora i confessional“. La LOMCE ha “desmantellat l’educació pública” fins a deixar-la a “nivells predemocràtics”, ha afirmat Cruz. La consellera d’Ensenyament de la Generalitat, Meritxell Ruiz, ha afirmat que paralitzar el calendari d’aplicació de la LOMCE “no és suficient” i considera que cal debatre un “canvi de llei“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides