El jutge suspèn la consulta sobre el port de Tossa

La impugnació de Llanos de Luna sosté que cal demanar permís al Govern espanyol
Projecte de port esportiu de Tossa de Mar
Projecte de port esportiu de Tossa de Mar

La consulta sobre el port esportiu que es pretén construir a Tossa de Mar (La Selva) ha quedat suspesa cautelarment pel jutjat contenciós-administratiu número 2 de Girona. La decisió d’adopta arran de la presentació d’un recurs per part de la delegada del Govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que escomet les decisions amb què l’Ajuntament l’havia impulsat.

En contra de la celebració de la votació, prevista per aquest 20 de novembre, el recurs del Govern espanyol argumentava que està basada en un dels punts de la llei catalana de consultes no referendàries que va tombar el Tribunal Constitucional, per la qual cosa indicava que per preguntar els ciutadans calia primer el permís del Govern espanyol.

L’Ajuntament de Tossa, encapçalat per l’alcaldessa Gisela Saladich (Tossa Unida), s’emparava en aquesta llei catalana de consultes del 2014 per donar la possibilitat als veïns majors de 16 anys de pronunciar-se. Ara preveu presentar al·legacions en el termini de tres dies obert pel jutge.

Ferum de tupinada
Com explica EL TRIANGLE en la seva edició d’aquest dimecres, el projecte per fer un port a Tossa ha reviscolat de la mà de dos antics alts càrrecs convergents, Andreu Gispert, que fou mà dreta de Lluís Prenafeta en l’afer de les loteries de la Generalitat, i Josep Mariné, expresident de la Diputació de Tarragona. La voluntat especuladora d’aquests vells rockers del pujolisme -entre altres actors- que han posat els ulls en els penya-segats d’aquesta localitat xoca amb la dels regidors convergents, que volen tombar el projecte, com la resta de les forces polítiques del municipi, excepte Tossa Unida, que està pel sí.

Segons consta al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), es va dissenyar una consulta que hauria donat per bo el resultat amb una participació de només el 15% i amb la qual s’hauria votat la modificació del pla general d’ordenació urbana per plantar un pack indivisible que inclou xalets i un hotel, a més del port.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides