Barcelona crearà una moneda local pel 2019

Santa Coloma de Gramenet ho farà el proper mes de gener, i calcula multiplicar per sis el flux econòmic dels comerços de la ciutat
Título de la imagen
Título de la imagen

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el comissionat d’Economia Cooperativa, Jordi Via, han explicat que l’Ajuntament posarà en marxa una iniciativa per crear una moneda local social i en format virtual. L’any vinent es posarà en marxa una prova pilot als barris del Besòs (Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí) i es calcula que, si tot va bé, s’implanti definitivament l’any 2019.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que va proposar l’equip d’Ada Colau durant la campanya electoral, és el d’afavorir el comerç de proximitat i els serveis dels barris. El consistori ha apostat per un mètode de pagament digital que es realitzarà a través dels dispositius mòbils o tauletes.

Pisarello ha recordat que la creació d’aquesta moneda virtual està relacionada amb un projecte europeu de 4,85 milions d’euros que va guanyar el consistori, per desenvolupar una renda municipal d’inclusió, que pretén analitzar els efectes en la pobresa de diversos tipus de serveis i suports econòmics. Jordi Via ha destacat que la implementació d’aquesta moneda virtual està en fase “preliminar” i que, per aquest motiu, “encara no hi ha cap model definit“.

Santa Coloma de Gramenet s’avança a Colau

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet s’ha avançat a la futura moneda que s’implementarà a la Ciutat Comtal, seguint l’exemple de l’innovador model comercial de Bristol, a Anglaterra. El pròxim mes de gener es posarà en marxa una moneda local virtual per “estimular les compres en els comerços locals” i per afavorir a la “recirculació de recursos“.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha afirmat que “abans de posar en circulació la nova moneda, el consistori iniciarà un procés participatiu perquè els veïns decideixin el nom amb el qual encunyar-la“. Els ciutadans de la localitat podran votar a finals d’aquest mes a través de les urnes que l’Ajuntament ha situat a les biblioteques i als centres cívics.

De moment, Parlon ha indicat que 190 botigues s’han sumat al pla pilot del projecte, que compta amb una ajuda de 132.028 euros de la Comissió Europea. “El que ens interessa és capitalitzar aquest flux en compres a la ciutat i que tot el que es pugui comprar es compri a Santa Coloma amb una moneda local“, ha afirmat l’alcaldessa. Segons estudis municipals, és probable que el multipliqui per sis el flux econòmic dels comerços locals.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides