L’independentisme rumia obrir ajuntaments el 6-D

L'acció simbòlica el dia de la Constitució seguiria la línia marcada a Badalona el 12-O
Ajuntament de Barcelona
Ajuntament de Barcelona

Els partits que promouen la independència de Catalunya, el PDEcat, ERC i la CUP, estarien disposats a obrir els ajuntaments que governen el pròxim 6 de desembre, dia de la Constitució, publica Nació Digital. Aquesta seria una acció simbòlica que seguiria la línia marcada per l’Ajuntament de Badalona el passat 12 d’octubre, amb la qual es pretendria implicar també els comuns -sobretot Barcelona en Comú- per escenificar una reivindicació sense comprometre els funcionaris de l’administració local.

La mateixa informació, que cita diverses fonts independentistes, indica que la proposta es troba en fase d’exploració i converses, i que va començar a prendre forma en una reunió de l’executiva de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). A més, assenyala que la CUP, particularment activa amb relació a aquesta iniciativa, és l’única formació que està plantejant la possibilitat que també el Parlament de Catalunya obri les seves portes el 6-D.

Així mateix, el PDEcat, ERC i la CUP haurien reclamat el pilotatge d’aquesta acció simbòlica de desobediència a la qual, segons Nació Digital, tindrien interès en el fet que no es relacionés només amb l’independentisme: un objectiu d’aquesta fase preparatòria és sumar-hi BComú i l’Ajuntament de Barcelona per la repercussió que hi afegiria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides