Colau abarateix els funerals

Barcelona obrirà una funerària pública l'any 2019 per reduir els preus dels serveis un 30%
Título de la imagen
Título de la imagen

L’Ajuntament de Barcelona crearà una funerària pública per rebaixar els preus dels serveis funeraris un 30%, però sense perdre qualitat. El consistori també vol adaptar les regulacions municipals dels serveis funeraris i de cementiris a les noves realitats socials, econòmiques i religioses, recollint les recomanacions realitzades des de la Síndica de Greuges de Barcelona i de l’Agència Catalana de la Competència.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que el sector funerari “s’ha convertit en un oligopoli“, on un petit nombre d’empreses controlen la majoria del negoci. Actualment, l’Ajuntament posseeix el 15% del capital social de Serveis Funeraris de Barcelona, SA, el 85%restant, és propietat de Mémora Serveis Funeraris, SL.

Segons el consistori, la creació de la funerària pública permetrà garantir la competència amb els actuals dos operadors privats que es troben establerts a la ciutat, així com la possibilitat d’accedir a uns serveis econòmics i de qualitat. El preu mitjà d’un enterrament a la Ciutat Comtal és d’uns 6.400 euros, una xifra força superior a la de la resta d’Espanya, on es paguen de mitjana uns 3.600 euros, segons indica l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU).

L’Ajuntament de Barcelona obrirà les portes del nou tanatori, que tindria un cost d’entre 3 i 4 milions d’euros, l’any 2019. El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha afirmat en una roda de premsa que “la presència pública pot ser un instrument per garantir més competència i, sobretot, per aconseguir un preu que permeti que aquest servei sigui assequible per la ciutadania“.

L’Ajuntament modificarà l’ordenança perquè a Barcelona puguin operar les funeràries que ho vulguin fer, encara que no tinguin sales de vetlla pròpies i les hagin de llogar. El regidor de Presidència, Eloi Badia, ha explicat que una de les mesures que utilitzaran per incrementar la competència és fer “que no sigui necessari disposar d’un tanatori propi a la ciutat“. Finalment Badia ha assegurat que “no hi ha un problema amb la qualitat, sinó amb els preus“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides