La División Azul molesta a l’arquebisbat de Barcelona

L'autoritat eclesiàstica estudia mesures contra el capellà que va oficiar la missa pels qui van combatre al costat de Hitler
Custodio Ballester
Custodio Ballester

L’arquebisbat de Barcelona ha decidit obrir una investigació per esclarir què va passar a principis de mes, quan a la parròquia de la Immaculada Concepció de l’Hospitalet de Llobregat es va celebrar una missa dedicada a la División Azul.

Els actes celebrats a aquesta església van a anar des d’una missa, a la imposició de condecoracions, salutacions militars, es va cantar el Cara al Sol, i tot acompanyat per abundants imatges de caràcter falangista i feixista, segons ha denunciat La Directa.

El rector que va estar al capdavant dels actes litúrgics és Custodio Ballester Bielsa, capellà que s’ha fet famós per les seves declaracions en contra de l’avortament i pel seu suport als legionaris. Aquest capellà va permetre, el passat mes de març, la desfilada de veterans de la Legió espanyola en la processó de Setmana Santa per l’Hospitalet, malgrat la prohibició explícita de l’ajuntament de la ciutat.

L’arquebisbat ha fet públic un comunicat en el qual diu que “prenem nota de la missa que es va celebrar el dia 5 de novembre a la parròquia de la Immaculada Concepció i així se li transmetrà al seu rector”.

La nota de l’arquebisbe afegeix que “la missió de l’Església en cap cas ha de ser la de fer política, sinó la d’acompanyar a tots els fidels en la seva trobada amb Déu”, i que després de valorar els fets “es prendran les accions pertinents”.

Els actes celebrats a l’Hospitalet van estar organitzats per la Hermandad de Combatientes de la División Azul de Barcelona, per commemorar el 75 aniversari de la creació d’aquesta unitat que Franco va organitzar per ajudar a l’Alemanya de Hitler.

Després de la missa en memòria dels combatents de la División Azul, el centenar d’assistents van desplaçar-se a una sala d’actes on hi havia una taula decorada amb una bandera preconstitucional, i diversos maniquins amb roba militar i símbols d’ideologia nazi.

Un membre supervivent de la División Azul i familiars de dos combatents més van rebre medalles per la seva participació en la II Guerra Mundial al costat de l’exèrcit alemany. Els actes celebrats a la parròquia de l’Hospitalet de Llobregat es van estendre durant tot el dia.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides