Esclata la bomba andorrana del cas Pujol

L'excomissari Villarejo apunta que l'expresident va pactar amb el CNI per diluir la investigació del seu cas
Título de la imagen
Título de la imagen

Els documents annexos a la querella que Higini Cierco, accionista propietari de la Banca Privada d’Andorra (BPA), ha presentat contra els alts càrrecs policials espanyols Marcelino Martín Blas i Celestino Barroso inclouen explosives revelacions d’un altre antic càrrec policial, l’excomissari José Villarejo (testimoni de càrrec a favor dels Cierco), sobre l’operació Catalunya i el cas Pujol, com avançava aquesta setmana EL TRIANGLE.

En un dels documents que acompanyen la querella, publicada aquest dijous per l’Ara, Villarejo apunta els motius pels quals la investigació es van centrar en els 3,4 milions d’euros que la família de l’expresident de la Generalitat va tenir a la BPA en comptes d’escometre també moviments de diners molt superiors amb Andbank, l’antiga Banca Reig, de manera que ha quedat molt rebaixada la dimensió del cas Pujol.

Villarejo apunta que una de les raons per “ignorar” els moviments dels Pujol amb Andbank seria el suposat interès del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) -manifestat, es diu, per Martín Blas-, i que no és descartable que Martín Blas i el CNI haguessin col·laborat en una maniobra de distracció de Jordi Pujol i de Reig (amb qui tenia una estreta relació), perquè la pressió judicial es dirigís contra els diners que tenien a la BPA. Per aquest motiu, indica Villarejo, l’expresident hauria confessat, confirmant allò que va destapar El Mundo.

En aquest cas, segueix Villarejo, Pujol hauria obtingut del CNI ajut a canvi de no destapar els vincles de destacades personalitats espanyoles -en referència al rei emèrit Joan Carles I- amb el compte bancari de nom Soleado, manejat per Arturo Fasana, implicat també en la trama Gürtel. El financer Javier de la Rosa va apuntar en aquest sentit en la conversa que va mantenir amb el petit Nicolás, revelada per Público el 2015.

Segons Villarejo, Martín Blas va menystenir i amagar dades de gran valor probatori sobre la dinerada dels Pujol a Andbank, els moviments de la qual xifra en uns 2.000 milions d’euros. Així mateix, destaca que no es van mantenir les línies d’investigació sobre la patronal Femcat i David Madí, a qui considera “fiduciari dels Pujol” i de l’expresident Artur Mas i Felip Massot, a qui descriu com “testaferro de confiança d’aquest darrer”, en referència a l’expresident català i líder del PDEcat.

Altres personatges rellevants que titlla de “testaferros d’interès” són Susana Monje (vicepresidenta del Barça), Carles Sumarroca, Ramon Camps (diputat i portaveu convergent al Parlament), Maria Eugenia Cuenca (exconsellera de Governació), la família Molins (de l’empresa Ciments Molins) i Josep M. Penin (imputat del cas Adigsa que va implicar el seu parent Felip Puig).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.