BASF, assenyalada per tripijocs fiscals

El grup de l'Eurocambra Verds-ALE acusa la multinacional arrelada a Catalunya d'eludir el pagament de 923 ME
basf hospi
basf hospi

El grup dels Verds-Aliança Lliure Europa (ALE) al Parlament Europeu, al qual pertanyen ICV, ERC, Equo i Compromís, ha denunciat amb un informe aquest dilluns que la multinacional química BASF, arrelada a Catalunya, ha eludit el pagament d’almenys 923 d’euros en cinc anys mitjançant tripijocs fiscals.

Segons aquest informe, elaborat per Marc Auerbach (Ohio State University), BASF ha emprat “estratègies de planificació fiscal agressives” amb l’objectiu d'”explotar les diferències entre els sistemes tributaris i aprofitar-se dels forats i dels incentius” en alguns estats.

L’eurodiputat d’ICV Ernest Urtasun ha destacat que es posa de manifest “l’extraordinària magnitud de l’elusió i l’evasió fiscal de les grans corporacions”. BASF té la seva seu espanyola a Barcelona i produeix a la capital catalana, l’Hospitalet de Llobregat, Rubí, Tarragona i Castellbisbal. Segons l’informe presentat pels Verds-ALE, l’opacitat de BASF fa impossible determinar la quantitat definitiva que, globalment, ha evitat tributar. Els països on ha aconseguit avantatges fiscals són Malta, Suïssa, Bèlgica i els Països Baixos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides