Catalunya es passa amb l’ozó dolent

S'incompleixen els límits de la UE i l'OMS i 233.000 personas viuen en àrees molt contaminades
Ecologistes en Acció ozo
Ecologistes en Acció ozo

La contaminació per ozó troposfèric, l’anomenat ozó dolent, afecta principalment la Plana de Vic, el Prepirineu i l’Alt Llobregat, zones que superen l’objectiu legal on més de 233.000 persones hi viuen exposades, ha denunciat un informe d’Ecologistes en Acció.

Aquest col·lectiu ecologista denuncia que tota la població catalana respira un aire que, segons els estàndards de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), és perjudicial per a la salut. L’ozó dolent que pateixen els catalans es genera principalment a les àrees de la ciutat de Barcelona, el Vallès i el Baix Llobregat, pel trànsit i l’activitat industrial, i al Camp de Tarragona, per l’impacte de la indústria petroquímica i del port.

El mateix informe destaca que Catalunya és un dels dotze territoris espanyols que segueix sense elaborar un pla de millora de la qualitat de l’aire per reduir la incidència de l’ozó dolent. Segons recorda Ecologistes en Acció, aquest fet ha motivat la presentació, el passat mes de juliol, d’una denúncia contra l’Estat a la Comissió Europea, afegida a altres accions referents als alts nivells d’altres partícules contaminants.

Així mateix, l’informe destaca que, juntament amb el Grup de Defensa del Ter, la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire, Ecologistes en Acció va demanar al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, l’adopció de mesures contra l’acumulació d’ozó dolent en les zones més afectades i no ha rebut resposta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides