El PSC vol fer les paus amb el PSOE

Miquel Iceta demana que no se'ls aparti del projecte socialista espanyol
Miquel Iceta
Miquel Iceta

El PSC ha estat clar en explicitar, aquest cap de setmana i en boca del seu primer secretari, Miquel Iceta, que els socialistes catalans aposten per “la construcció d’una república federal (a Espanya) conseqüentment democràtica i definitivament laica”. Iceta ha demanat una reforma federal de la Constitució en la qual hi hagi un reconeixement explícit de Catalunya com a nació. En aquest context, el líder del PSC ha descartat la proposta que ell mateix va presentar coneguda com a via canadenca, que preveia pactar un referèndum sobre la independència de Catalunya si els catalans rebutjaven la reforma de la Constitució. 

Amb aquestes declaracions de principis, els socialistes catalans també han insistit en el seu XIII.e congrés ha dit que no volen marxar ni que se’ls aparti del projecte socialista espanyol, representat pel PSOE. Després d’haver escenificat un dels pitjors moments històrics en les relacions entre el PSC i el PSOE després que els diputats socialistes catalans trenquessin la disciplina de vot al Congrés en la investidura de Rajoy, el PSC insisteix a voler formar part del projecte socialista espanyol.

Miquel Iceta ha llençat un missatge a la comissió gestora del PSOE perquè no acabi expulsant els membres del PSC dels òrgans del partit en l’àmbit estatal, i en especial, que no prohibeixin que els socialistes catalans puguin participar en les eleccions primàries a secretari general del PSOE, com sembla que la gestora està estudiant fer.

Malgrat aquestes declaracions del líder del PSC, la realitat és que al congrés dels socialistes catalans no hi ha assistit cap representant de la comissió gestora del PSOE, però sí que hi han assistit membres del partit socialista que han estat crítics amb l’actual gestora i propers a l’exsecretari general del partit Pedro Sánchez, i que van votar no a Rajoy com els socialistes catalans.

Entre aquests assistents, hi eren la presidenta balear, Francina Armengol, la secretaria general dels socialistes bascos, Idoia Mendía, l’exportaveu socialista al Senat, Oscar López, el secretari general dels socialistes de Castella i Lleó, Luis Tudanca, i l’exalcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari