Rajoy no dóna la cara pel seu Govern

El president ha format un executiu amb 13 ministres, sis dels quals són noves incorporacions
Título de la imagen
Título de la imagen

El president Mariano Rajoy no ha estat capaç d’anunciar els noms en persona del nou executiu, després d’haver estat un any en funcions. Després de reunir-se amb el rei Felip VI, ha entregat una llista amb els nous membres de l’executiu, que estarà format per 13 ministres, cinc dels quals són dones i vuit són homes.

Tal com s’havia especulat, José Manuel García-Margallo i Jorge Fernández Díaz, els membres de l’anterior govern més actius contra el procés català, han quedat exclosos de l’executiu. Alfonso Datis, substitueix a García-Margallo com a ministre d’Exterior, i Juan Ignacio Zoido ocuparà la cartera d’Interior, com a substitut de Fernández Díaz.

La relació entre Catalunya i Espanya la gestionarà Soraya Sáenz de Santamaría, que no només seguirà com a vicepresidenta i titular del Ministeri de la Presidència, sinó que també assumirà el Ministeri per a les Administracions Territorials. En canvi, deixarà de ser la portaveu del Govern, que a partir d’ara serà Íñigo Méndez de Vigo.

Entre les incorporacions destacables s’hi troba María Dolores de Cospedal, que reemplaça a Pedro Morenés com a nova responsable de Defensa, o la catalana Dolors Montserrat, que assumeix el Ministeri de Sanitat, substituint a Alfonso Alonso.

La cartera d’Economia la tornarà a portar Luis de Guindos, que repeteix com a ministre, tot i que aquest cop també s’ocuparà del Ministeri d’Indústria. El càrrec d’Ana Pastor, com a ministra de Foment, el durà Íñigo de la Serna, i com a ministre d’Energia, Turisme i Agenda Digital, hi serà Álvaro Nada.

Mariano Rajoy ha decidit mantenir sis ministres, i posar-ne sis de nous. Els nous membres que formaran part del nou equip de govern hauran de jurar càrrec aquest divendres al matí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides