Anticorrupció vol portar el 3% a l’Audiència Nacional

Demana dades a Andorra que s'endurien el cas del Vendrell si apunten el blanqueig de capitals
daniel osacar
daniel osacar

La Fiscalia Anticorrupció ha efectuat un moviment amb relació al cas del 3%, actualment en fase d’instrucció al jutjat número 1 del Vendrell, que pot comportar-ne el trasllat a l’Audiència Nacional.

Després que el jutjat del Vendrell, a petició de la Fiscalia, cursés una comissió rogatòria per obtenir dades dels comptes andorrans dels implicats en la trama (entre els quals els tresorers de CDC Andreu Viloca i Daniel Osàcar), la Fiscalia ha insistit en la cerca d’evidències de la utilització de bancs andorrans per dipositar-hi diners que se sospita que procedeixen de comissions a canvi d’adjudicacions.

En aquest sentit, publica El Confidencial, Anticorrupció ha demanat més informació per aprofundir en el funcionament de la trama. Si les dades addicionals que aporta Andorra confirmen les sospites de blanqueig de capitals i permeten acusar els imputats d’aquest delicte, la causa passaria a mans de l’Audiència Nacional.

Segons la mateixa informació, la investigació que s’efectua des del Vendrell ja disposa de dades suficients per emprendre noves vies d’investigació sobre la trama de presumpte finançament irregular de Convergència i, potser, per posar aviat en el punt de mira altres persones, depenent, això sí, de la informació que faciliti Andorra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides