Està ben pagat en Gabriel Rufián?

Título de la imagen
Título de la imagen

El diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha passat a percebre un sou d’uns 1.000 euros com a treballador en botigues de roba a cobrar un sou de 7.771 euros mensuals, dels que 1.823 estan lliure d’impostos. El sou desglossat de Rufián, tal com publica Sueldos Públicos, consta de 2.813 euros bruts mensuals, per catorze pagues, com a assignació constitucional bàsica.

Després rep, com a portaveu adjunt a la junta de Portaveus, 1.424 euros al mes, per catorze pagues en despeses de representació i uns altres 662 euros de lliure disposició, també per catorze pagues. Com que Rufián és també portaveu d’ERC en comissió, rep uns altres 1.000 euros a la seva nòmina mensual.

Aquestes quantitats sumen un total de 5.947 euros, però com que Rufián és diputat per Barcelona, també té dret a cobrar una indemnització de 1.823 euros, per dotze pagues, per a despeses de manutenció i allotjament. Aquesta quantitat està exempta de tributació perquè no es considera un sou. El sou brut anual de Gabriel Rufían és de 83.263 euros, i 21.886 euros lliures d’impostos. En total suma la quantitat de 105.150 euros.

Rufián va explicar en una entrevista a La Vanguardia, el 2015, que abans de dedicar-se a la política “primer vaig descarregar camions de fira, i amb 19 anys vaig entrar a treballar a El Corte Inglés. Amb 22 vaig passar al H&M, on vaig treballar amb gent d’arreu del món. Vaig aprendre que les coses te les has de guanyar”. Al desembre del 2015 va dir que “estic cobrant l’atur, vaig haver de deixar el treball per dedicar-me això (la política) i he estat un mileurista precari, com la majoria dels joves de la meva generació”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides