Quin gripau s’ha d’empassar el conseller Josep Rull?

Título de la imagen
Título de la imagen

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, s’ha convertit en el flagell implacable de Renfe, empresa pública que gestiona el servei de Rodalies i Regionals. Qualsevol incidència dels trens de Renfe –que opera més de mil serveis diaris a Catalunya- és magnificada ràpidament per l’eficaç equip de Comunicació del conseller Josep Rull, que té aquesta companyia en la diana permanent.

L’objectiu polític d’aquesta campanya de desgast antiRenfe del conseller és obvi: aconseguir del Govern central el traspàs de les infraestructures ferroviàries a Catalunya. Però el bel·licós conseller de Territori i Sostenibilitat equivoca el tret. En primer lloc, perquè la Generalitat ja té transferides des de l’any 2010 les competències per a la gestió dels serveis de Rodalies i Regionals; i, en segon lloc, perquè les infraestructures ferroviàries –que no han estat transferides- són titularitat d’Adifi no de Renfe.

En aquesta “guerra patriòtica” tot s’hi val i Josep Rull ha dimitit voluntàriament de les seves responsabilitats directes sobre Rodalies i Regionals per optar per l’estratègia de la confrontació i el desgast permanent contra Renfe.

Però el conseller té la cua de palla. Des de fa mesos, els cremalleres de Montserrat i Núria –que són titularitat de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), empresa depenent del departament de Territori i Sostenibilitat- viuen una situació de conflictivitat laboral que es tradueix en reiterades aturades del servei, l’última de les quals va ser el passat dia 12 d’octubre. Els treballadors d’aquestes instal·lacions es queixen que no han recuperat les retallades salarials patides els últims anys i que, a més, les seves condicions laborals són inferiors a les dels altres empleats de FGC.

Com és obvi, l’eficaç servei de Comunicació del conseller Josep Rull no diu ni piu d’aquestes vagues dels cremalleres, que també afecten milers de ciutadans que volen passar un dia d’esbarjo a Montserrat o a Núria. I, per postres, el conseller sempre posa FGC com a exemple de bona gestió davant del desastre de Renfe!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides