Màxima alerta per la vespa asiàtica a Girona

La Generalitat passa el testimoni de la lluita a ens locals i apicultors, que no s'hi veuen amb cor
vespa asiatica
vespa asiatica

Els apicultors de les comarques de Girona temen que si la Generalitat no torna sobre les seves passes, les abelles s’hauran acabat en aquella zona en dos anys, víctimes de la vespa asiàtica, una de les principals espècies invasores a Catalunya.

L’extermini d’aquests insectes ja no forma part de les competències dels Agents Rurals de la Generalitat, però el Govern català, publica El País, nega que se n’hagi desentès. La detecció i destrucció dels nius de la vespa asiàtica, segons el darrer protocol, passen a ser tasques dels apicultors i dels ajuntaments i consells comarcals.

Els apicultors, però, es veuen incapaços de combatre aquesta espècie invasora, una lluita que troben insostenible perquè els obligaria a esmerçar esforços i diners per sobre de les seves possibilitats.

Per la seva part, el cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi de Dalmases, ha explicat a El País que la lluita que duien a terme fins ara no servia per a res perquè “hi ha tants nius que no es troben que l’expansió és impossible d’aturar”. De Dalmases advoca per actuar a petició dels Ajuntaments “quan el problema és evident, en una escola, una casa o un carrer, en un lloc on pugui tenir afectació per a les persones”, en comptes d'”atacar la base del problema”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides