Condemnat per prevaricació un exbatlle de Santa Margarida

Jordi Girona (PSC) va atorgar contractes a un estudi d'arquitectura sense concurrència pública
santa margarida
santa margarida

L’exalcalde socialista de Santa Margarida i els Monjos Jordi Girona ha estat condemnat a nou anys d’inhabilitació per l’adjudicació fraudulenta de contractes durant la seva etapa al capdavant del Govern municipal.

Segons la sentència del Jutjat penal número 3 de Vilanova i la Geltrú, Girona va cometre prevaricació continuada quan va atorgar 38 contractes menors a Estudi Hèlix, dedicat a l’arquitectura, entre els anys 2005 i 2009 sense permetre “una real i efectiva concurrència pública”. També s’ha condemnat a cinc anys i mig d’inhabilitació a la secretària municipal i a dos anys i mig d’inhabilitació a dos socis del citat despatx d’arquitectes, que també hauran de pagar multes de 3.600 euros per negociacions prohibides amb un funcionari.

La sentència, que xifra l’import pagat per l’Ajuntament per aquests contractes fraudulents en 1,3 milions d’euros, pot ser recorreguda a l’Audiència de Barcelona.

No és el primer cop que la contractació municipal a Santa Margarida i els Monjos es troba en el punt de mira de la Justícia. Diversos projectes urbanístics han quedat tombats als jutjats, que van ordenar la devolució d’imports dels contractes per les irregularitats detectades en la tramitació.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari