El president del TSJC renya els partits

Els acusa de polititzar la justícia personant-se com a acusació
barrientos
barrientos

Jesús María Barrientos, el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha responsabilitzat als partits de la politització de la Justícia. En concret, els ha retret la personació com a acusació particular en diversos casos judicials.

A part d’això, ha evitat estendre’s sobre les actuacions de la Justícia relacionades amb el procés independentista. Barrientos pertany a la sala que ha acordat admetre a tràmit la querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí Que Es Pot havien qüestionat la justícia que s’imparteix a Catalunya per la politització que atribueixen a casos com el de l’expresident Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau, que seran jutjats aviat, o el del regidor de la CUP a Vic Joan Coma.

En la seva compareixença al Parlament, Barrientos no ha coincidit amb Carme Forcadell, que es troba de viatge oficial a Roma. D’altra banda, el president del TSJC ha expressat preocupació perquè el 2015 es van dictar un percentatge de sentències en català quatre punts menor que el 2014, tot i que no es mostra partidari d’establir el català com un requisit, sinó com un mèrit per als jutges, com ara. Argumenta que si fos un requisit indispensable, Catalunya podria esdevenir un “desert judicial”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides