A Colau no li surten els comptes

L'alcaldessa no pot tirar endavant les ordenances fiscals de l'Ajuntament de Barcelona
Título de la imagen
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha trobat els suports necessaris per tirar endavant el projecte d’ordenances fiscals, per la qual cosa ha decidit retirar aquest punt del plenari municipal d’aquest divendres. Aquesta és la segona patacada de l’alcaldessa Colau en pocs dies, després que l’oposició li hagi tombat recentment el Pla d’Actuació Municipal (PAM).

Ara l’equip de govern es troba amb el problema que a mitjans de novembre haurà de presentar el projecte dels propers pressupostos municipals, i no està clar que trobi els suports necessaris, en comptar amb només 11 regidors (els de l’equip de Govern de BComú i el PSC), dels 41 que formen el plenari municipal.

Ha transcendit que tant des del govern municipal com des de l’oposició no es descarta que Colau hagi d’acabar presentant una qüestió de confiança, situació a la qual ja es va sotmetre l’anterior alcalde de la ciutat, el convergent Xavier Trias, el 2013. L’oposició ha presentat diferents arguments per justificar el no a les ordenances fiscals de Colau. Des d’ERC s’ha dit que no donaven suport a la proposta de l’alcaldessa perquè no ha complert la promesa de fer gratuïts els transports públics fins als 16 anys.

Des de Ciutadans s’ha dit que el govern de Colau enganya al prometre, a la seva formació, una rebaixa de l’IBI mentre que a la CUP li promet tot el contrari. El PP, per la seva banda, insisteix en el fet que cal presentar una moció de censura a Ada Colau per fer-la fora de l’alcaldia. Una proposta que ningú altre de l’oposició veu amb bons ulls. I des de CiU, però, no es tanquen un nou canvi de majories.

L’equip de govern s’ha mostrat indignat amb els republicans en considerar que s’han assolit el 90% dels acords amb ERC, i que la postura dels republicans a l’Ajuntament només respon a una estratègia política. De fet, el primer tinent d’alcalde, portaveu de l’ajuntament i responsable d’Economia, Gerardo Pisarello, ha afirmat que no aprovar les ordenances fiscals “no és cap tragèdia”, i que de fet, CiU “només va aconseguir aprovar una proposta d’ordenances el 2012”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides