Déjà vu en el Congrés dels Diputats

Mariano Rajoy no supera la primera votació del segon debat d'investidura en tan sols dos mesos
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dijous, el president en funcions i candidat del PP a la Presidència del Govern espanyol, Mariano Rajoy, s’ha sotmès a la primera votació del segon debat d’investidura, que s’ha celebrat només dos mesos després de l’anterior debat, celebrat el passat 31 d’agost.

En aquest cas, el líder del PP no ha rebut el suport necessari per ser elegit president del govern espanyol, ja que ha obtingut 170 vots a favor i 180 en contra, tal com ha anunciat la presidenta del Congrés, Ana Pastor, en acabar la votació. No ha pogut obtenir la majoria absoluta (176 escons), perquè només Ciutadansi el PP han donat suport a la seva investidura. La resta dels grups parlamentaris de l’oposició al Congrés dels Diputats, han votat en contra de la candidatura de Rajoy.

En aquesta segona sessió, els portaveus dels grups parlamentaris han exposat les seves postures, seguint l’ordre establert, segons el nombre d’escons, de major a menor representació parlamentaria, i amb les respectives rèpliques i contrarèpliques. Després de les intervencions s’ha dut a terme la primera votació.

Ara, tal com marca la llei, d’aquí a 48 hores es farà la segona votació d’investidura. El ple començarà a dos quarts de set de la tarda de dissabte i no es podrà votar fins a tres quarts de vuit. En aquest cas, el líder del PP sí que serà investit president -gràcies a l’abstenció dels diputats del PSOE-, perquè només necessita guanyar per majoria simple, és a dir, amb més vots a favor que en contra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides