Santi Vila contra Ada Colau

La Generalitat congela el pla del Govern municipal de Barcelona contra un hotel de luxe: rebutja estudiar la protecció de la muralla de Drassanes
santi vila govern
santi vila govern

L’intent de l’Ajuntament de Barcelona de paralitzar un hotel de luxe ha topat amb la negativa de la Generalitat de Catalunya, expressada pel conseller de Cultura, Santi Vila. O, el que és el mateix, una de les línies d’actuació característiques del Govern que lidera l’alcaldessa Ada Colau ha xocat amb la manca de disposició per tirar-la endavant per part del dirigent del PDEcat que va admetre que “em motiva competir amb Colau per l’alcaldia de Barcelona”.

Si Vila serà o no candidat de la formació successora de Convergència i si, en cas afirmatiu, la seva rival serà Colau -que actualment està construint un projecte polític d’abast català-, està per veure, però de moment mantenen un pols per la protecció de l’entorn de la muralla de les Drassanes.

El conseller Vila assegura que “no procedeix la incoació d’un expedient d’aquestes característiques, i menys si la qüestió s’incorpora al debat públic amb voluntat de distreure i eludir responsabilitats”.

El consistori sosté, per la seva part, que la Generalitat està obligada a incoar-lo. Si la Generalitat accepta declarar la muralla Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), que atorga el màxim nivell de protecció del patrimoni, el Govern municipal evitarà un hotel de luxe que es preveu instal·lar a prop perquè totes les actuacions en aquella zona quedarien suspeses durant almenys 18 mesos.

Fonts municipals han reconegut que si la Generalitat hagués acceptat la seva petició els hauria ajudat a “guanyar temps”, però Vila els ha retret que busquen “argúcies o excuses amb altres administracions”.

Si l’Ajuntament demana que es faci expedient, la Generalitat està obligada a fer-ho. Això suposa que la Generalitat té quatre mesos per incoar aquest expedient i que se suspengui momentàniament la llicència d’hotel”, va declarar, en canvi, la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, al Catalunya Plural.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.