El jutge no atura el desallotjament de La Rimaia

El consistori intenta guanyar temps, i adverteix de que en el immoble hi viuen famílies amb criatures en situació "greu" de vulnerabilitat
Título de la imagen
Título de la imagen

El titular del Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona ha desestimat la petició de l’Ajuntament de Barcelona, que pretén evitar el desallotjament de l’edifici ocupat de La Rimaia, situat al número 12 de la Ronda de Sant Pau, al barri del Raval. El consistori va advertir al jutge que, en aquest edifici, n’hi ha almenys tres menors en situació “greu” de vulnerabilitat. Per aquest motiu ha sol·licitat més temps per assistir als habitants de l’immoble.

La presència dels menors ha estat constatada per la Unitat Contra l’Exclusió Residencial de l’Ajuntament de Barcelona. El cas és que, a la causa judicial, i concretament, en l’informe dels Mossos d’Esquadra, s’obvia el fet que a l’edifici hi viuen tres famílies amb criatures. Els veïns també critiquen que s’hagin hagut d’assabentar per altres persones i no oficialment, fet que ha generat “una situació d’incertesa que no beneficia ni a les institucions ni a les persones afectades“.

Aquest setembre, el jutge va fer arribar als Mossos d’Esquadra una ordre de desallotjament amb data oberta, és a dir, amb la capacitat de dur-la a terme al llarg de tot el mes d’octubre. D’aquesta manera, els Mossos van escollir el dimarts 25 d’octubre, de matinada, per executar la operació.

Per aquest motiu, tant el consistori com els veïns de la Rimaia denuncien que la policia catalana hagi escollit el dia sense comunicar-ho a cap institució. L’Ajuntament també ha intentat negociar amb el propietari de l’edifici per evitar el desallotjament, però aquest ha rebutjat totes les propostes.

Des del passat mes de febrer, a la Rimaia hi conviuen famílies amb criatures, dos col·lectius de dones migrants (Mujeres Pa’lante i Las Oscuras), un espai de criança anomenat La Rimaieta i l’Assemblea de Joves de Sant Antoni, entre altres entitats. Els veïns ja han anunciat que oposaran resistència, tal com ho van fer el passat dilluns, amb una acció de resistència “sorpresa”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides