Pressió científica contra Ercros per Flix

L'alcalde Marc Mur espera que la Comissió de Medi Ambient d'aquest dimecres sigui un punt d'inflexió
flix
flix

La contaminació amb metalls pesants resultant de l’activitat d’Ercos a Flix és el plat fort de la Comissió de Medi Ambient del Parlament de Catalunya d’aquest dimecres. Hi compareix l’alcalde de la localitat, Marc Mur, que espera que aquest dia esdevingui un punt d’inflexió en la seva causa: aconseguir que l’empresa assumeixi els costos dels treballs de descontaminació dels terrenys industrials.

Mur hi va acompanyat per especialistes científics i tècnics per reclamar a l’Agència Catalana de Residus que deixi estar una actitud que els experts titllen de paternalista amb Ercros, i que encarregui estudis rigorosos sobre la contaminació, així com un pla per sanejar aquell indret. Es preveuen les intervencions de l’expert en geoquímica orgànica ambiental del CSIC Joan Grimalt, la doctora en Ciència i Tecnologia ambientals Marta Pujadas, l’expert en epidemiologia ambiental Jordi Sunyer, i el membre de la Unitat de Sanitat Ambiental i Edafologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona Jordi Sierra.

L’Ajuntament de Flix troba que les tasques de neteja efectuades fins ara han deixat la feina a mig fer. L’objectiu és que els terrenys, propietat d’Ercros, siguin descontaminats per acollir altres activitats i, així, evitar el declivi econòmic que el Govern municipal tem que pateixi aquest poble de la Ribera d’Ebre quan Ercros marxi.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari