Forcadell no farà un Joan Coma

La presidenta del Parlament anuncia que no desobeirà una citació judicial i diu que no espera ser inhabilitada
forcadell terribas
forcadell terribas

La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha manifestat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que troba inimaginable que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la pugui arriba a inhabilitar perquè, assegura, aquesta seria una decisió “antidemocràtica” i un “descrèdit internacional” que creu que les institucions espanyoles no es poden permetre.

Aquestes declaracions arriben l’endemà que es conegués que el TSJC admet a tràmit la querella contra Forcadell per la suposada comissió de delictes de desobediència i prevaricació pel fet d’haver permès la votació i el debat sobre les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, que inicia el procés de ruptura amb Espanya.

Forcadell ha afegit aquest dimecres que no desobeirà una citació per declarar als jutjats, com ha fet aquesta setmana Joan Coma, regidor de la CUP a Vic. Coma, per cert, ha dit en una entrevista al Catalunya Plural que anar a l’Audiència Nacional a declarar per defensar la desobediència “era tornar al passat”.

Per la seva part, la presidenta del Parlament ha rebutjat la possibilitat de dimitir, com volen el PP i Ciutadans, arran de l’admissió de la querella reiterant que ha exercit les seves funcions i ha defensat la sobirania del Parlament i la iniciativa dels representants. “El que no faré és que la mesa del Parlament faci d’òrgan censor, i que decideixi què es pot debatre i què no”, ha indicat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides