El PSC “no” farà president a Rajoy

El consell nacional dels socialistes catalans ha decidit trencar amb la disciplina de vot del PSOE
Título de la imagen
Título de la imagen

El consell nacional del PSC ha decidit mantenir el “no” a Mariano Rajoy, amb 241 vots a favor, cap en contra i una abstenció. D’aquesta manera, els socialistes catalans trencaran amb la disciplina de vot del PSOE, que pretén abstenir-se en segona votació de la pròxima sessió d’investidura i facilitar l’accés a la presidència a l’actual líder del Partit Popular.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha presentat al consell nacional una resolució que insta els diputats del PSC al Congrés a trencar el dictamen establert des del PSOE. Miquel Iceta ha admès davant el consell nacional que aquesta decisió pot separar al PSC encara més del partit socialista. Iceta considera que amb l’abstenció, el PSC perdria força per solucionar l’encaix de Catalunya a Espanya.

La comissió gestora del PSOE defensa que s’abstingui tot el grup, mentre el PSC, liderat per Miquel Iceta, defensa que “una abstenció en la investidura de Mariano Rajoy ens inhabilitaria per estendre ponts i per proposar solucions en el moment que més falta fan i faran. Una raó que voldríem fos entesa pel socialisme espanyol. Només qui sàpiga gestionar diferències i discrepàncies podrà aportar solucions a l’encaix de Catalunya en la resta d’Espanya.”

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari