Refugiats sirians treballen en condicions lamentables per a Mango i Zara

La BBC ha destapat que hi ha desplaçats de Síria treballant fins a 12 hores diàries sense condicions de seguretat a Turquia
Amancio Ortega
Amancio Ortega

Refugiats sirians estan treballant sense cap cobertura legal per a proveïdors de marques com Mango i Zara a Turquia, segons ha destapat la cadena britànica BBC. Aquests treballadors arriben a fer fins a 12 hores diàries, sense les condicions mínimes de seguretat, en fabriques que proveeixen a aquestes dues empreses espanyoles.

La informació apareguda també explica que s’ha descobert a menors treballant per a algunes empreses proveïdores de marques britàniques com seria el cas de Marks & Spencer i Asos, i que estarien cobrant un sou d’una lliura esterlina a l’hora. Tant des de Mango com des de Zara s’ha insistit en el fet que fan controls periòdics de les empreses que els proveeixen i que aquests controls els garanteixen que els treballadors que fan feina per les marques espanyoles estan emparats per les lleis del dret laboral del país on treballen.

Les firmes espanyoles han declarat que quan han detectat alguna irregularitat han comminat als seus proveïdors a què la corregissin. De fet, Zara va detectar alguna irregularitat en empreses proveïdores el passat mes de juny, i els van donar fins al mes de desembre per posar-hi remei. Tant Mango com Zara asseguren, però, que no hi ha immigrants en situació irregular en les empreses que treballen per a ells.

Pel que fa a les marques britàniques, la BBC ha descobert ciutadans sirians, el més jove de 15 anys, treballant torns de fins a 12 hores, en la principal fàbrica proveïdora de Marks & Spencer, a Turquia, i que estaven cobrant una mica més d’una lliura (1,12 euros) a l’hora, per sota del salari mínim turc. Davant aquestes informacions, la marca britànica ha assegurat no haver trobat cap treballador sirià en les seves inspeccions, però que d’haver-n’hi algun, li oferirien un treball legal permanent.

El reportatge també ha descobert a diversos nens sirians menors de 16 anys treballant per a una empresa proveïdora de la marca britànica Asos. Aquesta firma ha assegurat que l’empresa en qüestió no era proveïdor oficial seva, però s’ha compromès a finançar l’escolarització dels nens i a pagar un sou als adults fins que puguin treballar de manera legal.

La BBC també va descobert a diferents adults i nens turcs, de fins a 10 anys treballant per un altre taller que confeccionava per a la marca britànica Next. Cosa que ha provocat que Next hagi negat cap relació amb aquest taller, assegurant que els seus pijames els fan en una altra empresa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides