El PSC decideix el seu futur

Els socialistes catalans voten si fan cas al comitè federal del PSOE o si mantenen el "no" a Rajoy
Título de la imagen
Título de la imagen

El PSC ha convocat per aquest dimarts un consell nacional extraordinari per prendre una postura definitiva sobre la decisió del comitè federal del PSOE, que ha decidit abstenir-se en segona votació a la pròxima sessió d’investidura del president del govern central i facilitar l’accés al càrrec al líder del Partit Popular, Mariano Rajoy.

Durant la seva intervenció al comitè federal, el primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, defensor del “no” a Rajoy, ha afirmat que el PSC no pot facilitar-li la investidura per “coherència“, ja que manté polítiques socioeconòmiques que menystenen els més desfavorits, bloqueja la relació entre el Govern central i la Generalitat, i no ha pres cap mesura relacionada amb les trames de corrupció.

La intenció d’Iceta és que el consell nacional aprovi una resolució per instar als diputats del PSC a votar “no” al líder popular, encara que això suposi trencar la disciplina de vot. El primer secretari del PSC, però, vol “mantenir la relació federal” amb el PSOE, i evitar qualsevol trencament.

La Secretària d’Organització del PSC, Assumpta Escarp, ha afirmat que “vam anar al comitè federal del PSOE a defensar un no a Rajoy perquè recollíem el sentir de les nostres agrupacions i les nostres federacions, que defensaven aquesta posició”. Escarp també ha volgut deixar clar que “ahir el PSOE va prendre una decisió i demà nosaltres farem un consell nacional, el màxim òrgan entre Congressos, perquè puguem prendre la nostra. Posteriorment es farà una reunió amb els nostres representants al Congrés i al Senat per expressar-los el que ha decidit al consell nacional”.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari