Acaba la vaga de fam del CIE de Barcelona

Els últims 37 interns, dels 68 que van iniciar la vaga, han decidit abandonar la protesta
cie
cie

Els 68 interns del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca que van començar una vaga de fam aquest diumenge, per reclamar que els deixin en llibertat per por de ser expulsats del país els pròxims dies, han donat per finalitzada la vaga de fam. 21 han decidit abandonar-la durant la nit, 10 més al matí i els 37 restants a la tarda.

En iniciar la vaga, 68 persones, de nacionalitat algeriana, van decidir quedar-se al pati del centre i negar-se a pujar a les habitacions a sopar, per protestar per la seva situació: volen ser alliberats. Fonts policials expliquen que els immigrants internats havien iniciat aquesta protesta, però una vintena d’aquests ha dormit al llit en comptes de concentrar-se al pati tota la nit.

Jaume Asens, tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, ha qualificat aquesta vaga de fam com un “acte legítim i democràtic” davant les condicions que hi ha al centre, que “atempten contra la seva dignitat“. Per aquest motiu, Asens ha tornat a exigir el tancament del CIE de la Zona Franca.

Unes 160 persones es troben tancades al CIE actualment, després de la controvertida reobertura d’aquestes instal·lacions, decidida pel Govern central i malgrat l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta protesta és la tercera expressió del conflicte dels interns del CIE de la Zona Franca amb les autoritats el darrer mes. Segons el centre, s’han produït negociacions i la situació és “tranquil·la“.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides