El PSOE dóna llum verda a Mariano Rajoy

El comitè federal dels socialistes ha votat a favor d'abstenir-se en segona ronda de la investidura
Título de la imagen
Título de la imagen

Finalment, Mariano Rajoy tornarà a ser investit president. El Comitè Federal del PSOE ha decidit abstenir-se en segona votació de la pròxima sessió d’investidura, amb 139 vots a favor i 96 en contra, i facilitar l’accés a la presidència a l’actual líder del Partit Popular. També hi ha hagut dues membres del comitè que no han votat.

Un cop s’ha aprovat una nova mesa del comitè, els membres han pogut votar entre dues resolucions, una a favor de mantenir el “no” a Rajoy i una altra que defensa l’abstenció en la segona votació de la investidura.

Mentre que els partidaris de Pedro Sánchez s’han mantingut ferms al “no” a Rajoy, tal com ho ha recordat durant la seva intervenció el lider del PSC, Miquel Iceta, ben al contrari, el president de la gestora, Javier Fernández, considera que l’abstenció és “l’opció menys dolenta“. “És el mandat, en definitiva, del Comitè Federal“, ha afirmat Fernández, que ha recordat que “abstenir-se no és donar suport“.

El PSOE, sota la direcció de la comissió gestora, permetrà un nou govern del PP. Tot i això, el president de la gestora ha afirmat que el partit “és el primer de l’oposició i ho seguirà sent“. “S’ha produït un debat franc, obert i generós. I la conclusió és desbloquejar la situació excepcional que viu el país”. En el cas que el PSC trenqui amb la seva disciplina de vot, Fernández ha afirmat que “intentaré persuadir-los amb la decisió que avui hem pres democràticament“.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari