El PSOE decideix si fa president a Mariano Rajoy

El Comitè Federal s'ha de definir avui entre l'abstenció o el "no" al govern del PP
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest diumenge, el PSOE decideix si fa president, o no, a Mariano Rajoy. Poques hores abans que es reuneixi el Comitè Federal, han augmentat les veus crítiques amb la gestora del PSOE, que defensa l’abstenció per evitar anar a unes terceres eleccions.

Per un costat, el president de la gestora, Javier Fernández, ha afirmat que el comitè votarà “exclusivament” un text sobre si cal facilitar o no la reelecció de Rajoy, però sense concretar si l’abstenció seria en bloc o només d’onze diputats, suficients perque la investidura tiri endavant. La gestora, sota la batuta de l’andalusa Susana Díaz, sosté que els diputats socialistes s’haurien d’abstenir per facilitar la investidura de Mariano Rajoy, i evitar unes terceres eleccions.

Per l’altre banda, hi han els crítics amb la comissió gestora, liderats pel PSC i Pedro Sánchez, disposats ha trencar la disciplina de vot respecte al que decideixi el comitè federal.

En aquest sentit, Fernández, ha afirmat que el “més raonable” és acceptar el mandat del comitè federal i “respectar els resultats democràtics dels òrgans en què el PSC participa“. El president de la gestora creu que el més probable és que la votació no sigui secreta, i es cridi un per un als 270 delegats socialistes.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari