La COPE i 13TV perden 89 milions d’euros

Els mitjans de comunicació de l'Esglèsia estan en caiguda lliure econòmica des de 2010
Título de la imagen
Título de la imagen

La Cadena de Ondas Populares de España (COPE) i 13 TV, les dues divisions mediàtiques de l’església, estan en números vermells. La COPE ha perdut un total de 2,17 milions d’euros durant l’any 2015. De fet, ja fa cinc anys que tant l’emissora com el canal de televisió arrosseguen pèrdues econòmiques. Entre les dues, sumen unes pèrdues de 89,3 milions d’euros des de l’any 2010.

En els últims cinc anys, la COPE ha perdut 25,8 milions. El seu accionariat es compon en un 51% per la Conferencia Episcopal, un 21,4% per la diòcesis i un 6% per l’expresident del Real Madrid, Vicente Boluda. La resta pertany a altres institucions religioses, com els jesuïtes, o els dominics. La comunitat on més s’escolta aquesta emissora autònoma és a Madrid, seguida per Andalusia i Galícia.

En la tercera onada de l’Estudi General de Mitjans (EGM) del 2015, podem veure una lleu recuperació de l’emissora, en part, gràcies a la incorporació de Carlos Herrera. Aquest nou fitxatge va atreure 817.000 nous oients, i la va situar com el segon grup radiofònic generalista més escoltat, amb 2.617.000 seguidors, per sota de la cadena SER.

Pel que fa a 13 TV, el principal accionista és la Conferencia Episcopal, que posseeix el 71% de l’accionariat. Aquest canal generalista, que basa la seva programació en difondre els valors i el credo de l’Església Catòlica, ha perdut una total de 63,5 milions d’euros des del seu llançament, l’any 2010.

Si bé és cert que 13TV ha arribat al 2% d’audiència amb programes com ‘El Cascabel’, presentat per Antonio Jiménez, això no significa que pugui fer-se amb el 2% de la inversió publicitaria en televisió. En aquest sentit, el conseller delegat de la COPE, Fernando Giménez Barriocanal, ha culpat al duopoli de Madiaset i Atresmedia de no permetre que es desplegui 13 TV.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides