El Govern dona l’esquena als pobres

Els sindicats estan "frustrats" perquè encara no s'ha complert cap mesura aprovada en el ple de la pobresa del passat mes de març
Título de la imagen
Título de la imagen

El president de la Taula del Tercer Sector, Oriol Illa, denuncia que les mesures aprovades al ple sobre emergència social i habitacional, fet al Parlament de Catalunya el passat mes de març, no s’han acabat aplicant. Illa ha afirmat que no s’ha incorporat un pla de 70 milions per a la renda mínima d’inserció, que no s’ha resolt la problemàtica de les beques menjador a les escoles bressol, i que tampoc s’han incrementat les places a les residències. Per aquest motiu, ha demanat que es celebri un ple extraordinari abans que s’acabi la legislatura per fer una avaluació “exhaustiva i amb indicadors” de l’assoliment de les mesures.

Oriol Illa ha fet aquestes declaracions, després de reunir-se aquest divendres amb el vicepresident del Govern català, Oriol Junqueras, i la consellera de Presidència, Neus Munté, per fer el seguiment de les resolucions del ple sobre la pobresa. A la reunió també hi han assistit el secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i Laura Pelay, vicesecretària general d’UGT.

El president de la Taula del Tercer Sector ha afirmat que s’han deixat d’invertir 850 milions d’euros en polítiques socials. Per aquest motiu, Illa considera que estem “lluny” de complir les mesures aprovades pel Parlament al març, com la garantia de rendes mínimes, les polítiques d’habitatge i la lluita contra la pobresa energètica.

Illa ha demanat “polítiques d’habitatge fortes” per impedir que augmentin les execucions hipotecàries i ha recordat que actualment a Catalunya hi ha 103.900 llars que no reben cap mena d’ingrés. Joan Carles Gallego, secretari general de CCOO, ha assegurat que “bona part” d’aquests problemes de vulnerabilitat deriven de la “pobresa laboral”. Les entitats socials també han insistit en la necessitat de què s’aposti per garantir els subministraments d’aigua, llum i gas com un “dret”, per evitar els talls a aquelles persones que no poden fer-hi front per motius econòmics.

En acabar la comissió de seguiment, els sindicats, juntament amb C’s, el PSC i CSQP, han afirmat que se senten “frustrats” per la manca de “concreció” que hi ha amb el nou projecte pressupostari del Govern en polítiques socials, i exigeixen que els nous pressupostos donin solució a les emergències socials, a banda que critiquen la priorització de la inversió pública.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides