El Govern envia Vila lluny perquè no parli de toros

Título de la imagen
Título de la imagen

El conseller de Cultura, Santi Vila, s’ha convertit en el conseller díscol, el que no encaixa, el que pixa fora de test, el que s’enfronta al propi president de la Generalitat, i des de fa uns dies també en l’exiliat. En el món de la política i dels mitjans de comunicació, tothom coneixia que el Tribunal Constitucional tenia previst fer pública la seva sentència contra la prohibició dels toros a Catalunya entre els dies 19 i 20 d’octubre. Les curses de braus són un d’aquells temes que ha convertit a Vila en la ‘rara avis’ del Govern i del sobiranisme català.

El conseller repeteix a tot aquell que vulgui escoltar-lo que continua sent contrari a la prohibició de la tauromàquia, que creu que és un art i que personalment sempre li han agradat les curses de toros. Amb el TC a punt de fer pública la seva sentència, i amb el Parlament ple de premsa aquells dies perquè hi havia ple, era un autèntic perill per al relat del Govern que Vila voltés pels passadissos. La temptació d’un micròfon preguntant i un conseller trencant el relat oficial i posant-se del costat del Constitucional era massa gran.

Casualitat o no, just aquell dia que saltava la sentència, Vila no va aparèixer pel Parlament. Ni per cap altre lloc amb periodistes catalans. De fet, casualitat o no, el Govern va enviar a Santi Vila ben lluny aquell dia, i el conseller va passar un parell de dies a la Fira literària de Frankfurt. El díscol, també exiliat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides