La Fiscalia redueix el ‘Fernándezgate’ a “un intercanvi d’informació” legal

Rebutja l'obertura d'una investigació al Tribunal Suprem
Jorge Fernández-Díaz
Jorge Fernández-Díaz

El fiscal en cap de la Sala Penal del Tribunal Suprem, Antolín Herrero, s’oposa reiteradament a l’admissió de la querella presentada pel Partit Demòcrata Català (PDC) i per l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias contra el ministre Jorge Fernández Díaz i l’excap de l’Oficina Antifrau (OAC) Daniel de Alfonso.

La Fiscalia, segons publica eldiario.es, considera que l’anomenat Fernándezgate, la revelació de l’àudio d’unes converses durant les quals De Alfonso i Fernández Díaz parlaven d’esquitxar a dirigents d’ERC i l’antiga CDC amb casos de corrupció, va ser “un intercanvi d’informació que podria quedar emparat” per la Llei d’Enjudiciament Criminal i també per la llei 14/2008, amb la qual es creà l’OAC.

El PDC i Trias atribuïen en la seva querella delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de diners públics al ministre de l’Interior, però el Ministeri Públic els descarta tots tres. En concret, explica la mateixa informació, esgrimeix la suposada empara legal pel que fa a la revelació de secrets i assenyala que a la conversa no s’exposa cap decisió que operi com una resolució administrativa ni es concreta finançament públic com per apreciar una malversació.

Malgrat que Fernández Díaz va arribar a dir que “això la Fiscalía t’ho afina”, l’escrit revelat per eldiario.es sosté que no hi ha indicis que el ministre hagués comès cap excés i hagués perjudicat el patrimoni públic, ni que hagués dictat resolucions arbitràries.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides