La Fiscalia redueix el ‘Fernándezgate’ a “un intercanvi d’informació” legal

Rebutja l'obertura d'una investigació al Tribunal Suprem
Jorge Fernández-Díaz
Jorge Fernández-Díaz

El fiscal en cap de la Sala Penal del Tribunal Suprem, Antolín Herrero, s’oposa reiteradament a l’admissió de la querella presentada pel Partit Demòcrata Català (PDC) i per l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias contra el ministre Jorge Fernández Díaz i l’excap de l’Oficina Antifrau (OAC) Daniel de Alfonso.

La Fiscalia, segons publica eldiario.es, considera que l’anomenat Fernándezgate, la revelació de l’àudio d’unes converses durant les quals De Alfonso i Fernández Díaz parlaven d’esquitxar a dirigents d’ERC i l’antiga CDC amb casos de corrupció, va ser “un intercanvi d’informació que podria quedar emparat” per la Llei d’Enjudiciament Criminal i també per la llei 14/2008, amb la qual es creà l’OAC.

El PDC i Trias atribuïen en la seva querella delictes de violació de secrets, prevaricació i malversació de diners públics al ministre de l’Interior, però el Ministeri Públic els descarta tots tres. En concret, explica la mateixa informació, esgrimeix la suposada empara legal pel que fa a la revelació de secrets i assenyala que a la conversa no s’exposa cap decisió que operi com una resolució administrativa ni es concreta finançament públic com per apreciar una malversació.

Malgrat que Fernández Díaz va arribar a dir que “això la Fiscalía t’ho afina”, l’escrit revelat per eldiario.es sosté que no hi ha indicis que el ministre hagués comès cap excés i hagués perjudicat el patrimoni públic, ni que hagués dictat resolucions arbitràries.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari