Només un 3% dels beneficiaris amb grau 1 de dependència reben una prestació

Título de la imagen
Título de la imagen

A Catalunya, 59.000 catalans estan reconeguts com a grau 1 per la llei de la dependència, però d’aquests només un 3% han rebut, fins ara, algun tipus de prestació econòmica. Més de 22.000 persones han mort en els últims cinc anys, ja en un grau 3 de grans dependents, sense rebre cap tipus d’ajuda. La llei qualifica en només tres els graus de dependència.

Els números haurien de fer tornar la cara vermella a més d’un polític. Passen els anys, passen els governs… però la llei continua estancada. Els expedients s’acumulen sobre les taules i quan toca la revisió i la posada en marxa del protocol del programa individual d’atenció (PIA) el peticionari, en la majoria dels casos, ja ha passat de grau. Per posar un exemple, a Barcelona el nombre de PIA que es fan per dia és de només cinc. Caldrien vuit anys per posar al dia els llistats, i això sense acceptar altes noves.

La llei va néixer amb música de bombo i platerets, però ha tingut una implantació lenta i enutjosa i molt poc efectiva. Prova d’això són els 24.000 avis catalans que esperen una plaça en un geriàtric i els 22.000 que van morir sense haver rebut cap prestació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides