La Generalitat pagarà 80 ME més per rescatar la C-17

L'empresa Cedinsa cedirà la concessió de peatge a l'ombra, a la Generalitat
Título de la imagen
Título de la imagen

La Generalitat de Catalunya està ultimant el rescat total de l’autovia C-17, una concessió propietat de Cedinsa, l’empresa líder en el sistema de concessió per peatge a l’ombra de Catalunya, propietat del conglomerat de constructores FCC, Comsa, Copisa i Copcisa. Cedinsa cedirà la concessió de l’autopista a canvi del seu valor en llibres, equivalent a 80 milions d’euros.

L’any 2006, la Generalitat va adjudicar a Cedinsa la construcció i explotació de la C-17, que uneix Vic i Ripoll, amb una inversió de 287,6 milions d’euros. En el cas que se segueixi endavant amb el rescat de l’autovia, la concessió, que havia de durar 33 anys, en duraria només 11.

Aquests 80 milions seran traspassats al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), el mateix destí on van anar a parar els 275 milions d’euros que va haver d’assumir la Generalitat després que l’any 2006, Cedinsa no hagués pogut afrontar el pagament del préstec. Fonts del sector de la construcció apunten que el ministre de Foment, Rafael Catalá, ja ha donat el vistiplau a Oriol Junqueras i a Josep Rull perquè tirin endavant amb aquesta operació, que suposarà un gran estalvi per a l’Administració autonòmica.

El rescat de la C-17 suposarà un estalvi de 40 milions d’euros. La concessió preveia un cost de 120 milions d’euros, però ara, amb aquest rescat total de 80 milions, les arques públiques en sortirien beneficiades, sobretot a llarg termini.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides