Personal de l’ambaixada espanyola boicoteja un debat independentista a Bèlgica

Una diplomàtica espanyola es fa passar per estudiant, i intenta rebentar l'acte del representant de la Generalitat a la UE
Laura Martínez
Laura Martínez

Una diplomàtica que treballa a l’ambaixada espanyola a la capital belga, ha intentat boicotejar un debat sobre la independència de Catalunya, que comptava amb la participació del representant permanent del govern de la Generalitat davant la Unió Europea (UE), Amadeu Altafaj.

La treballadora de la legació espanyola a Bèlgica, Laura Martínez, s’ha fet passar per una estudiant per poder formar part del públic que assitia al debat “Catalunya i Escòcia: Quins desafiaments i oportunitats per a Europa?”, a la Universitat de Louvain-la-Neuve de Brussel·les, i organitzat pel Diplocat.

La diplomàtica ha demanat la paraula, i s’ha dedicat a criticar la informació que es donava en el debat sobre el procés sobiranista de Catalunya, per part dels ponents. Quan el moderador li ha demanat concreció i una intervenció breu, Martínez s’ha identificat com diplomàtica de l’ambaixada espanyola, i ha criticat que “no he tingut el temps que el senyor Altafaj en el debat, com a representant dels espanyols i dels catalans que no han estat aquí”.

Durant la seva intervenció s’ha pogut escoltar un “arriba Espanya“, cosa que ha molestat la diplomàtica espanyola, i que ha provocat que el moderador, alhora president de l’Institut de Ciències Polítiques de Louvain-la-Neuve, Michel Liegeois, li hagi contestat que “això és Bèlgica”, que no sabia res de l’herència franquista, i que ell no havia escoltat res.

Tant s’ha arribat a molestar el moderador amb la intervenció de la treballadora de l’ambaixada espanyola, que després de retirar-li la paraula, li ha acabat dient que “no sé com és la diplomàcia espanyola, però és clar que el que ha fet no és la manera més diplomàtica de fer les coses”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides