El PSOE vol “encapsular” el PSC

La direcció del partit socialista, en mans de la gestora, pretén aïllar els qui volen votar no a Rajoy
Fernández i Iceta
Fernández i Iceta

La comissió gestora del PSOE vol “encapsular” el PSC, segons paraules d’una dirigent socialista propera al president de l’òrgan gestor del partit, Javier Fernàndez. La voluntat és aïllar els diputats del grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats que volen votar no a Rajoy.

Aquest diumenge, 23 d’octubre es reuneix el comitè federal del PSOE, reunió on s’ha de decidir quin serà el posicionament dels diputats al Congrés davant el nou intent d’investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy.

L’actual comissió gestora, que va provocar la caiguda del secretari general del partit, Pedro Sánchez, capitanejada per la presidenta andalusa, Susana Díaz, pretén que Rajoy aconsegueixi la presidència del govern central amb l’abstenció, en segona votació, del grup parlamentari socialista.

A banda d’aïllar al PSC, la gestora del PSOE vol convèncer als “crítics” amb la investidura de Rajoy. Segons publica El Confidencial, a hores d’ara són uns sis o set diputats socialistes, a banda dels catalans, els qui s’han enrocat en un no al candidat del PP.

Als set diputats del PSC caldria sumar en els de la llista del no, a Margarita Robles i Susana Sumelzo, possiblement també al basc Odón Elorza, i com a mínim els dos diputats balears, Sofía Hernanz i Pere Joan Pons.

Es dóna la circumstància que defensors de Pedro Sánchez, com el líder de la Rioja i exsecretari general del PSOE, César Luena, ja han dit que acataran les directrius que surtin del comitè federal.

El mateix ha dit l’asturiana Adriana Lastra, i sembla que seguiran el mateix camí la diputada murciana María González Veracruz, l’extremenya Pilar Lucio o el valencià José Luis Ábalos. Fins ara, tot ells, contraris a permetre la investidura de Rajoy.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari