Querella de la Fiscalia contra Forcadell

S'acusa la presidenta del Parlament de desobediència i prevaricació per permetre el debat i la votació que inicien el procés de ruptura amb Espanya
forcadell parlament
forcadell parlament

La Fiscalia Superior de Catalunya ha presentat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, com li havia ordenat la Fiscal General de l’Estat, Consuelo Madrigal.

L’escrit acusa Forcadell de desobediència i prevaricació per haver permès el passat mes de juliol la votació i el debat sobre les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, que inicia el procés de ruptura amb Espanya, malgrat l’advertència del Tribunal Constitucional.

El Constitucional mateix va sol·licitar a la Fiscalia que s’actués penalment contra Forcadell, que s’ha mostrat convençuda d’haver obrat correctament donant llum verda a aquell debat. “Vaig fer el que pertocava, i ho tornaria a fer sense cap mena de dubte”, va declarar.

Ara, el fiscal en cap José María Romero de Tejada, demana que se citi Forcadell perquè declari com a investigada. L’escrit de la Fiscalia indica que va adoptar acords “clarament contraris a l’ordenament jurídic”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides