Imputat un dels “millors” de Mas per una adjudicació irregular

Alfons Conesa va ser director de l'Agència Catalana de Consum i és el pare de l'alcaldessa de Sant Cugat
alfons conesa
alfons conesa

Alfons Conesa, director de l’Agència Catalana de Consum entre el 2011 i el març del 2016 (els anys del “Govern dels millors” d’Artur Mas), ha estat imputat per presumptes irregularitats en un concurs públic. L’adjudicació d’un servei d’assessorament va anar a parar a un bufet d’advocats relacionat amb el seu fill, Alfons Conesa Pagès, suposadament gràcies a la intervenció del responsable de Consum.

Segons publica El País citant fonts judicials, Conesa és l’únic investigat en aquest afer penal, tot i que l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) té en el punt de mira el despatx d’advocats: vol determinar si es van posar d’acord per arreglar el concurs. La mateixa informació revela que Conesa va declarar el passat 4 d’octubre com a investigat per delictes de prevaricació, falsificació documental i revelació d’informació privilegiada.

L’exresponsable de Consum del Govern d’Artur Mas és el pare de l’alcaldessa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

Diverses suposades irregularitats en el procés d’adjudicació pel qual està imputat Alfons Conesa foren denunciades per CCOO davant l’Oficina Antifrau, que va remetre les seves conclusions a la Fiscalia. Aquesta, al seu torn, va assenyalar que hi havia indicis de delicte per part de Conesa, però no per part del despatx d’advocats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides