El Parlament contra els consells de guerra franquistes

La cambra catalana vol fer una "reparació juridica" de les victimes de Franco
Títol de la imatge
Títol de la imatge

Aquest dimecres, Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, i la CUP, porten al ple del Parlament una proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme. Aquesta proposta pretén declarar “nuls i sense cap efecte jurídic tots els consells de guerra sumaríssims i les corresponents sentències“, instruïts per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista.

Aquesta proposta també insta al Departament de Justícia de la Generalitat a emetre una certificació de nul·litat dels processos que es van dur a terme, i les sentències corresponents, ja que “la democràcia espanyola s’ha negat a anul·lar-los“.

La iniciativa ha estat presentada pel portaveu de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes, juntament amb els diputats dels tres partits que la portaràn al ple. Cruanyes ha afirmat que “el Parlament no podia deixar passar més temps sense dir alguna cosa d’uns tribunals il·legals“, per aquest motiu, “serà un dia històric“.

Ara per ara, cap partit no ha presentat esmenes a la totalitat. Per aquest motiu, tot fa pensar que seguirà la tramitació al Parlament després del debat a la totalitat.

A la sessió parlamentària, hi assistiran alguns afectats per aquests consells de guerra, així com alguns familiars, com ara els de l’anarquista Salvador Puig Antich, i el membre d’ETA, Juan Paredes Manot, conegut per Txiki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides