Segon mort per legionel·la aquest octubre

Durant aquests darrers dies han aparegut diversos focus en diferents municipis catalans
Título de la imagen
Título de la imagen

El passat 10 d’octubre, un home de 89 anys va morir per legionel·losi a Mollet del Vallès. L’home, que tenia una malaltia prèvia, va ingressar a l’hospital el 2 d’octubre i va morir vuit dies després. A banda d’aquest cas, en el mateix municipi també hi ha hagut dues persones més afectades, que ara ja han estat donades d’alta.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC) ja ha comunicat que està buscant l’origen del brot, que ara per ara no està localitzat, i no descarta que puguin aparèixer nous casos durant els pròxims dies.

El fet és que ja hi ha hagut un altra víctima mortal per legionel·losi en aquest mes d’octubre, i deu més han estat afectades, en aquest cas, a la localitat de Salou. El secretari de l’ASPC, Joan Guix, i la sotsdirectora de Coordinació de Salut Pública de Girona i Barcelona, Cristina Pérez, han donat per tancat el brot de Salou, a diferència del de Vilafranca, on encara s’estan buscant els punts sospitosos de ser el focus d’emissió.

D’altra banda, l’Ajuntament de Calafell ha prohibit l’ús de les aixetes de les escoles Santa Creu i Mossèn Cinto Verdaguer, per l’aparició de lleus traces de legionel·la, tot i que ja ha informat que les quantitats detectades “no són suficients” per implicar risc de contagi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides