‘Boicot’ al pregó de sor Lucía Caram

La monja dominica no ha pogut aplacar la xiulada i ha acabat cridant "Visca Espanya i visca els espanyols!"
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dissabte, la monja dominica sor Lucía Caram ha pronunciat el pregó de les festes de Santa Teresa al municipi d’Alba de Tormes, a Salamanca, acompanyada per fortes xiulades i crits en contra. Tal com va avançar EL TRIANGLE, el seu posicionament clarament independentista havia aixecat una forta polèmica en els dies previs, que s’ha pogut veure tant en la indignació d’alguns veïns, com en les pancartes que han estat penjades per la població.

Mentre sor Caram feia el pregó al balcó de l’Ajuntament, els agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil han hagut d’intervenir per pacificar un petit altercat. A banda d’aquest incident, també hi ha hagut xiulades durant tota la intervenció de la monja argentina, acompanyades, en alguns casos, per crits com “no ens enganya, Catalunya és Espanya“, “els espanyols primer” o “visca Espanya!“. Per mirar de congraciar-se amb els veïns més hostils, sor Lucía Caram ha acabat el pregó cridant “visca Espanya i visca els espanyols!”.

El ‘boicot’, que ha estat impulsat per alguns grups de veïns i entitats com el Centre Social i Nacional de Salamanca (CSyN), s’ha vist contrarestat pels aplaudiments de la resta de veïns, que han omplert la plaça i han seguit atentament el pregó de la monja dominica, ple de referències a santa Teresa de Jesús, que va morir i està enterrada en aquesta localitat. La invitació a sor Lucía Caram l’havia cursada l’Ajuntament d’Alba de Tormes, governat pel PSOE.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides