Catalunya és la comunitat amb més desnonaments d’Espanya

La segueixen Andalusia i el País Valencià, i a la resta del país, han disminuït en un 1,9 %
Título de la imagen
Título de la imagen

A Catalunya es fan 46 desnonaments diaris, un de cada cinc de tot Espanya, sent la comunitat autònoma on hi ha un nombre més elevat de desnonaments. Segons dades del Consell General del Poder Judicial, a nivell estatal, entre el mes d’abril i de juny, els desnonaments han disminuït en un 1,9 % respecte l’any anterior. A Catalunya, durant els mateixos mesos, n’hi ha hagut més de 4.000.

Per darrere de Catalunya es troben Andalusia i el País Valencià, on s’hi han fet 3.000 desnonaments durant el mateix període. Tot i que aquestes tres comunitats representen el 45% de la població, sumen el 60% de les execucions hipotecàries de tot l’Estat. A la Comunitat de Madrid, en canvi, només se n’han fet 1.986.

La directora de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), Irene Escorihuela, ha demanat a la Generalitat de Catalunya que adquireixi pisos socials, perquè “l’emergència en l’habitatge és un problema crònic“.

La majoria d’aquests desnonaments, el 53% dels casos, corresponen a lloguers, el 42% a execucions hipotecàries, i la resta, per altres causes. A Catalunya, durant el segon trimestre d’aquest 2016, també ha estat on s’han presentat més concursos de creditors per persones físiques, concretament, s’han fet 400 concursos, que equivalen al 20% de tot l’Estat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides