Artur Mas, a judici pel 9N

L'expresident, acusat de prevaricació i desobediència juntament amb Joana Ortega i Irene Rigau
mas 9n
mas 9n

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha enviat a judici l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera i actual diputada de Junts pel Sí Irene Rigau per l’organització de la consulta sobiranista del 9 de novembre del 2014.

Com es preveia, la interlocutòria que posa al banc dels acusats els tres membres de l’anterior executiu català descarta tota possibilitat de penes de presó, donat que no se’ls acusa de malversació com demanaven les acusacions populars exercides per dos sindicats policials i Manos Limpias.

En canvi, s’obre judici oral contra tots tres per la suposada comissió de delictes de desobediència greu i de malversació de diners públics. S’assenyala a Mas com a autor i a Ortega i Rigau, com a cooperadores necessàries.

La Fiscalia ha sol·licitat que Mas sigui inhabilitat durant deu anys per a l’exercici de càrrecs públics electius o l’assumpció de responsabilitats de govern. Per a Ortega i Rigau ha demanat inhabilitacions de nou anys i mig.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari