El Parlament segueix tensant la corda

La cambra catalana aprova la resolució independentista presentada conjuntament per JxSí i la CUP
Ple del Parlament
Ple del Parlament

El ple del Parlament ha aprovat aquesta tarda la resolució pactada entre Junts pel Sí i la CUP, amb la que es dóna per iniciat el procés per crear una republica catalana, un text encaminat a la celebració d’un referèndum independentista el mes de setembre del 2017. La resolució ha comptat amb els vots a favor de Junts pel Sí i la CUP, l’abstenció dels 11 diputats de Catalunya Sí que es Pot, i és dóna la circumstància que C’s, el PSC i el PPC ni tan sols, ha volgut participar a la votació.

La resolució aprovada dins el debat de política general contempla, entre altres extrems, el fet d’iniciar en el termini màxim de trenta dies, la tramitació de les lleis de procés constituent, de seguretat social i d’hisenda pública

Aquest matí, els grups de C’s, el PSC i el PPC, havien demanat que la Mesa del Parlament no inclogués en l’ordre del dia la votació de la proposta independentista, en considerar que anava en contra dels criteris del Tribunal Constitucional.

A primera hora de la tarda, la Mesa de la cambra catalana, que compta amb majoria de JxSí, ha decidit incloure la resolució independentista a l’ordre del dia, cosa que a facilitat la seva votació i posterior aprovació pel plenari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides