Israel evita que la ‘flotilla de les dones’ arribi a Gaza

El vaixell que porta ajuda humanitària acaba al port d'Ashdod, on s'ha retingut les activistes "il·legalment", denuncia l'ONG Rumb a Gaza
zaytouna flotilla gaza dones
zaytouna flotilla gaza dones

La flotilla de les dones que pretenia trencar el bloqueig i lliurar ajuda humanitària a Gaza ha acabat al port d’Ashdod, on l’exèrcit israelià ha conduït el vaixell que va sortir fa tres setmanes de Barcelona després d’interceptar-lo a uns 100 quilòmetres de la costa.

Aquest dimecres s’ha acabat, així doncs, el viatge del Zaytouna-Oliva, que emulava el de la flotilla humanitària que, l’any 2010, també fou interceptada per Israel en aigües internacionals. Entre les 13 dones que s’havien embarcat el passat 14 de setembre hi havia Mairead Maguire, premiada amb el Nobel de la Pau. L’altra embarcació, Amal 2, va haver de tornar a Barcelona per problemes tècnics.

“L’Armada israeliana ha tornat a actuar amb total impunitat i contra tota legalitat internacional assaltant un vaixell civil que navegava rumb a Gaza en aigües internacionals de la Mediterrània”, ha comunicat l’ONG Rumb a Gaza. Denuncia, a més, que s’ha retingut il·legalment les activistes a Ashdod, i que ni les seves advocades ni el cònsol han pogut visitar-les. 

L’exèrcit d’Israel, per la seva part, ha fet saber que va advertir l’embarcació perquè canviés de rumb, però que no va fer cas, per la qual cosa l’ha abordat i l’ha escorcollat.

El Govern espanyol ha defensat davant les autoritats d’Israel els principis de la lliure navegació inclosos en el dret internacional. Tanmateix, el Ministeri d’Afers Exteriors ha remarcat que desaconsella viatges com el de la flotilla perquè “és extremadament perillós per a la vida i la integritat física” d’aquells que hi participen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides