Mobilització per ‘reconquerir’ els drets laborals

CCOO, UGT i Usoc aprofiten la Jornada Mundial pel Treball Digne per reclamar la derogació de la reforma laboral i la creació d'una renda bàsica garantida
Título de la imagen
Título de la imagen

Els sindicats UGT, CCOO, i Usoc han convocat per aquest dijous, 6 d’octubre, una manifestació a Barcelona, amb motiu de la Jornada Mundial pel Treball Digne. Els sindicats reclamen la derogació de la reforma laboral i la creació d’una renda bàsica garantida per als ciutadans.

El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, ha assegurat que la derogació de la reforma laboral és “l’eina més potent per combatre la precarietat laboral“, ja que “gairebé un 13% dels treballadors catalans són pobres malgrat tenir una retribució i un contracte laboral“. A més, Gallego ha afirmat que cal insistir en l’augment del salari mínim interprofessional que marca la carta europea.

Els sindicats també reclamen la creació d’una renda mínima garantida. Camil Ros, secretari general d’UGT de Catalunya, ha assegurat que “aquesta renda és l’única solució que salva els treballadors pobres catalans“. La secretària general de Usoc, María Recuero, ha defensat les afirmacions de Ros, i ha demanat a la Generalitat que aquest sigui el tema d’urgència que es debati al Parlament.

Els sindicats consideren que el creixement de l’economia espanyola pot permetre, que tant el govern espanyol com el català, reverteixin aquesta millora en la societat, i no només als sectors privats. “És el moment perquè els treballadors anem adquirint un altre cop petites conquestes socials“, ha afirmat el secretari general de CCOO.

L’objectiu dels sindicats és sortir el carrer per recuperar els drets perduts des de l’inici de la crisi, i eliminar la situació de precarietat laboral actual, en una protesta internacional que es porta celebrant des del 2008 a la Ciutat Comtal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides