Junts pel Sí vol un debat de Política General de perfil baix

Aquest any durarà dos dies, el 5 i el 6 d'octubre, en comptes dels tres habituals
Título de la imagen
Título de la imagen

Aquest dimecres es celebra al Parlament el debat de Política General, que a diferència d’altres anys, només durarà dos dies, i no tres. Així ho va defensar Junts pel Sí, amb l’argument que la qüestió de confiança i altres qüestions referents a la política catalana ja han estat tractats en altres debats.

D’aquesta manera la formació vol evitar una repetició del debat, amb els mateixos arguments per part dels grups, tenint en compte que la qüestió de confiança i el debat de Política General s’han celebrat consecutivament, amb molt pocs dies de diferència entre un i l’altra.

El debat de Política General acostuma a representar l’inici del nou període de sessions després de les vacances d’estiu, tot i que aquest any ja s’ha iniciat amb la qüestió de confiança. El ple s’iniciarà a les 9 del matí, i el primer a intervenir-hi serà el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, seguit de les intervencions dels grups parlamentaris, de major a menor representació.

La Junta de Portaveus ha determinat que, tant l’ordre del dia com els torns de què disposaran els grups de la cambra per exposar i defensar les seves propostes es duran a terme com en els anys anteriors. Tan bon punt finalitzin les intervencions i les rèpliques, els grups disposaran de mitja hora per presentar en el registre del Parlament un màxim de vint propostes de resolució, que podran compartir amb les altres formacions. Finalment, dijous es reprendrà el debat i posteriorment es votaran, una per una, les propostes de resolució.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides